Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2007

Η ΔΙΧΟΤΟΜΟΣ

Η Διχοτόμος κατά την Ευκλείδειο Γεωμετρία λέγεται και "Διχοτόμος Ευθεία". Είναι μια Ημιευθεία που ξεκινά από την κορυφή της γωνίας, βρίσκεται στο εσωτερικό της και τη χωρίζει σε δύο ίσες γωνίες.





Η Διχοτόμος Γωνίας ως Γεωμετρικός Τόπος είναι ο γεωμετρικός τόπος των σημείων που ισαπέχουν από τις πλευρές της γωνιας.


Στο πιο πάνω σχήμα διχοτόμος είναι η ευθεία Σ.







Η Διχοτόμος ως Ποδοσφαιρικός Τόπος είναι η καλύτερη φίλη του τερματοφύλακα, η γυναίκα της ζωής του, η μητέρα, η ερωμένη,η αδελφή, η σύντροφος. Κανείς τερματοφύλακας, όσο καλός ή χειραφετημένος κι αν είναι δεν μπορεί να επιβιώσει για ώρα μακρυά της. Όσοι τόλμησαν να την εγκαταλείψουν το μετάνοιωσαν πικρά.

Ορίζεται ως η ευθεία (ή ημιευθεία) που χωρίζει σε δύο ίσες γωνίες τη γωνία που σχηματίζεται από τα δύο κάθετα δοκάρια και την θέση στην οποία βρίσκεται η μπάλα. Ακριβώς αυτή τη γωνία της θέσεως της μπάλας διχοτομεί η Αυτής Μεγαλειότης Η Διχοτόμος και επί της Αυτής Μεγαλειότητος ΟΦΕΙΛΕΙ να βρίσκεται ο τερματοφύλακας για να μπορεί πιο απολεσματικά να υπερασπίσει την εστία.

Στο σχήμα βλέπουμε την θέση της μπάλας και τη γωνία που σχηματίζει με τις δύο καθέτους δοκούς του τέρματος. Με κόκκινο οι δύο πλευρές της γωνίας και με μπλε η βούλα που ορίζει την θέση της μπάλας. Η διχοτόμος αυτής της γωνίας δίνεται με πράσινο και η σωστή θέση του τερματοφύλακα σηματοδοτείται με "x":

Δεν υπάρχουν σχόλια: