Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Hope Amelia Solo, η καλύτερη γυναίκα τερματοφύλακας (πιθανώς και η ωραιότερη).

Η Hope Solo γεννήθηκε στο Richland της Πολιτείας της Ουάσιγκτον των Η.Π.Α. στα 1981. Έχει αγωνιστεί με αρκετές ομάδες στο Γυναικείο Επαγγελματικό Πρωτάθλημα των Ηνωμένων Πολιτειών και στα πρωταθλήματα της Γαλλίας, της Σουηδίας και της Δανίας. Σήμερα συχνάζει κάτω απ' τα δοκάρια των Atlanta Beat. 

Είναι βασική τερρματοφύλακας της εθνικής των Η.Π.Α. αν και η σχέση της με την ομάδα υπήρξε μάλλον ταραγμένη καθώς μετά των ημιτελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2007, στον οποίο οι αμερικανίδες έχασαν με 4-1 από την Βραζιλία, η Hope είχε κριτικάρει πολύ έντονα την απόφαση του προπονητή της να επιλέξει για τη θέση της βασικής goalkeeper την  - "κάποτε εξαιρετική, αλλά όχι πια" όπως δήλωσε η Hope - 36χρονη τότε Briana Scurry. Αυτό προκάλεσε την αποπομπή της απ' την ομάδα, στην οποία πάντως επέστρεψε λίγο αργότερα για να κατακτήσει το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στο Πεκίνο το 2008. Η επικράτηση μάλιστα των Η.Π.Α. επί της Βραζιλίας στον τελικό του ολυμπιακού τουρνουά, οφείλεται κατά κύριο λόγο στις δικές της επεμβάσεις. 

Οι γονείς της Hope χώρισαν όταν η ίδια ήταν έξι χρονών και μεγάλωσε κατά κύριο λόγο μαζί με τη μητέρα της, όμως - όπως η ίδια έχει πει - επιρρεάστηκε ιδιαίτερα απ' τον πατέρα της,που ήταν βετεράνος ποδοσφαιριστής και υπήρξε σε κάποια διαστήματα της ζωής του άστεγος.

Εδώ ένα βίντεο με τα κατορθώματά της

Δεν υπάρχουν σχόλια: